G.C.M. Laurenssen

Gerrit (1955) heeft na zijn HTS Ė periode en tijdens de 2e graads lerarenopleiding Wtb/MT verschillende functies bekleed in het bedrijfsleven. Hij is sinds 1984 bezig met kwaliteit waarvan de eerste 3 jaar als quality manager bij een leverancier van afsluiterbedieningen voor de petrochemie en kerncentrales. Na een korte periode als zelfstandig kwaliteitsadviseur en later als quality engineer werd hij in 1989 leider van een ISO 9000 project voor een grote Amerikaanse connectorfabrikant. Vanaf dat moment startte zijn ervaring met procesmanagement (de latere SqEME-aanpak). Daarnaast heeft hij gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw type kwaliteitskostensysteem en was hij betrokken bij projecten voor Ďvalue adding managementí.

Vanaf 1994 was hij program manager van een R&D organisatie waar producten, processen en technologieŽn werden ontwikkeld voor de Telecom en de automotive industrie. Hier was hij verantwoordelijk voor de pre-productie, program management, financiŽn, ICT, kwaliteit-, arbo- en milieuaspecten. In 1999 is hij opnieuw gestart met een eigen adviesbureau dat bij het managen van processen in organisaties naast kwaliteit en kosten met name ook aandacht besteed aan de factor tijd.

Gerrit was in 1990 een van de eerste gecertificeerde kwaliteitskundigen (post-HBO opleiding kwaliteitskunde KDI) en heeft 10 jaar ervaring als docent bij de Kwaliteitskring Noord Oost Brabant waar hij trainingen verzorgde voor operators, kwaliteitsfunctionarissen en leidinggevenden. Hij heeft 4 jaar ervaring als personeelsfunctionaris in een schoolbestuur en heeft een referentiemodel voor het primair onderwijs ontwikkeld.